Katrin Zytomierska

De flesta känner nog till den kontroversiella Katrin Zytomierska från olika media. Katrin har arbetat som en svensk programledare. Hon är en affärskvinna med PR som nisch, tillika är hon krönikör, författare och bloggare. Hon driver bloggen Fuck you right back, vilket säger en del om Katrins attityd till omvärlden.

 

Fallet med den kränkta modellen
Katrin Zytomierska har en sällsynt förmåga, nämligen att kränka människor. Hösten 2012 drabbades en kvinna som stod modell för en kedja av gym. Katrin hånade modellen genom att kommentera personens vikt följt av insinuerande ordalag vilka innebar att resultatet inte var något att skryta med för gymkedjan. Detta publicerade Zytomierska på sin blogg på webbportalen Finest.se. Den kränkta personen svarade genom ett öppet svarsbrev i form av ett debattinlägg på Resume.se. Hon skriver då: ”Det som gör mig riktigt ledsen är att jag har två små döttrar som ska växa upp i en värld där personer som Katrin Zytomierska får så stort genomslag för sina smaklösa angrepp”. Det ledde till en explosion av protester riktade mot Zytomierska. Hennes arbetsgivare Finest.se drabbades hårt då många sponsorer drog tillbaka sina annonser. De beslöt att stänga ned hennes blogg.

 

Fallet med barnflickan
I ett annat kontroversiellt blogginlägg hotar hon att ta livet av sin barnflicka som avvek under Zytomierskas och Rimérs vistelse i USA. I sitt blogginlägg publicerade hon en bild på barnflickan med texten ”Wanted dead or alive”. Hon framförde även hot av olika slag. Vilket fick gav Robert Aschberg en anledning läxa upp Zytomierska i sitt radioprogram Radio 1. Något som kom att få formen av en ”rättegång”.

 

Påhopp på andra bloggare
Katrin Zytomierska har även gjort påhopp på konkurrerande bloggare som Carolina Gynning och Blondinbella.

 

Frågan man kan ställa sig är om Katrin Zytomierska är ett lågvattenmärke, en urusel människa sett ut ett etiskt och moraliskt perspektiv. Fast det förhåller sig nog som så att hon bara är en skicklig affärskvinna och PR-människa, som struntar fullständigt i vad andra tycker, samtidigt som hon skrattar hela vägen till banken.