Att börja blogga

Att blogga har varit populärt relativt länge nu. En blogg fungerar ungefär som en dagbok på nätet, men till skillnad från klassiska dagböcker har bloggar många gånger blivit mer offentliga och fungerat som ett sätt att uttrycka sig själv och sina intressen på. Det kan handla om livsstil, matlagning, mode och kläder, djur eller något helt annat – det är upp till dig. Är du intresserad av att börja blogga, men är osäker på hur du ska gå tillväga? Här får du några tips som du kan tänka på innan du sätter igång.

Såhär kommer du igång med bloggen

I en blogg kan du egentligen skriva om vad du vill, men om du vill ha en framgångsrik sådan med många läsare kan det vara bra att planera och fundera på vad mer exakt du vill blogga om. Här kommer tre planeringstips: 1. Gör upp en tydlig plan och nisch för din blogg. Tänk dig att du vill locka en specifik målgrupp och utgå från den. 2. Försök att få fram din personlighet i bloggen. Ett för stel språk eller uttryck är lättare att tröttna på än ett personligt sådant. 3. Införskaffa en bra kamera och lägg upp många bilder. Vill du ha fler tips? Här är Några enkla tips från Expressen.

Kommer bloggen att dö ut?

Att skriva blogg kan vara avslappnande och roligt för dig, samtidigt som det också är kul för läsare att ta del av dina intressen. Nu när bloggar har varit på tapeten ett bra tag uppstår dock frågan om huruvida bloggen som medium och uttrycksform kommer att dö ut snart? Detta har det varit tal om länge, men hittills verkar det inte vara fallet. Tvärtom finns det fler bloggar på nätet än någonsin, och många kan till och med tjäna pengar på sitt bloggande idag. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att bloggen som medium dör ut inom den närmaste framtiden.