Tjäna pengar på bloggar

Ingen kan väl ha undgått det fenomen som är bloggar och bloggare. För inte allt för länge sedan var det en självklarhet att ha ett 8 till 5 jobb, stiga upp tidigt på morgonen och komma hem sent på eftermiddagen. Det var så man tjänade pengar och så man överlevde. I takt med att internet blev en självklarhet i varje mans hem förändrades också arbetsmarknaden och idag är det en lika stor självklarhet att jobba som bloggare som det är att jobba som butiksbiträde. Internet har gett oss yrken som vi aldrig tidigare trodde var möjliga.

Synas och höras

Kanske är du en av alla dem som dagligen skriver ett par rader i sin blogg. Kanske har du ett stort antal besökare, kanske är det bara din familj som läser vad du skriver. Oavsett vad är det konstaterat att klick på bloggar ger pengar på kontot och att i stort sett alla bloggare har samma möjlighet. Det handlar om att synas mest och det gör du enklast genom att finnas på alla sociala medier, vara aktiv och kommentera andras inlägg och foton samt skriva något intressant som andra faktiskt vill läsa. Konkurrensen är stor och en blogg bör kombineras med antingen ett instagramkonto eller en youtubesida.

Var intressant och uppdatera regelbundet

Precis som med alla andra jobb är det kvalitet över kvantitet som gäller. Om du inte redan råkar vara känd genom tv kommer din dagliga uppdatering vara av största vikt. Det är också viktigt att du laddar upp fotografier av hög kvalitet, mobilbilder fungerar i undantagsfall men överlag bör du erbjuda dina läsare foton i hög upplösning. Det är också viktigt att veta att jobbet som bloggare inte bara är en dans på rosor. Det krävs mycket arbete för att få läsare till bloggen och ännu mer arbete för att behålla dem. Skriver du till exempel om riesling till fisk är det oerhört viktigt att fotot du lägger till är snyggt och genomtänkt.