Bloggar om övernaturliga väsen

Det finns många bloggar som handlar om övernaturliga väsen och andevärlden. Det är kanske inte så konstigt, människan har alltid funderat på om det finns något mer efter döden, eller om allt bara upphör. Förmodligen är just den tanken väldigt svår att ta in, att allt bara upphör att existera. Det går emot allt vi vet och därför är det så lätt att vilja tro på ett liv efter döden, eller åtminstone någon form av existens, kanske i form av en ande. Spökar och andar har fascinerat människor ända sedan tidernas begynnelse i olika former. Under de senare åren har även olika tv-program med medier som kontaktar andevärlden vuxit i popularitet. Därmed har bloggar ploppat upp som svampar i skogen om ämnet. Att läsa om andar och övernaturliga väsen kan även ge tröst åt den som sörjer och hjälpa med sorgearbetet. Däremot får det inte hindra den sörjande att gå vidare med sitt liv.

Mer än spöken

Det är inte bara spöken och andar som diskuteras på bloggarna, utan även andra övernaturliga väsen som vampyrer och häxor bara för att nämna några. vi gillar att bli skrämda, och därför är det nervkittlande att läsa om andras upplevelser, titta på filmer om övernaturliga väsen, eller till och med gå på spökhus i nöjesparken. Så länge vi känner att vi har kontroll över situationen och kan förankra den i en verklig trygghet, är det rent av nyttigt att bli lite skrämd då och då. Dessutom är det nyttigt att tänja på sina gränser och tankebanor om vad som verkligen är verkligt och vad som är ren fiktion. Tanken att det kanske finns något mer är spännande, och vem kan verkligen säga hur det egentligen ligger till? Det okända kommer alltid att locka och förföra, och det är just detta skribenter, filmmakare och nöjesmoguler tjänar på. Genom bloggarna om övernaturliga ting kan läsaren känna en samhörighet med andra som har samma intresse, och även få tillgång till ett forum för att uttrycka sina egna tankar och diskutera ämnet med andra.

Maskerad eller stilval?

Det finns de som verkligen fördjupar sig i detta, och till och med anammar en viss klädstil som kan påminna om vampyrer eller åtminstone döden på ett eller annat sätt. I början av 2000-talet och ända fram till nutid har vampyrer och allt som hör till fått ett enormt uppsving. Skräckromantik tilltalar främst kvinnor, men även män fascineras enormt av detta ämne . Kanske är det tanken på ett evigt liv som gör vampyrerna så attraktiva, eller så är det de erotiska undertonerna i hela temat som tilltalar den stora massan. maskeradkläder med vampyrtema har blivit vida tillgängliga, och inte minst på Halloween är vampyrkostymen fortfarande den allra mest säljande kostymen. Tack vare stora Hollywoodfilmer har även modeindustrin tillämpat stilen på sina plagg, och på detta sätt har även modebloggarna vävts in i den övernaturliga genren, åtminstone tillfälligt. En sak är säker, det övernaturliga är här för att stanna, och för dig som tycker om denna typen av fenomen finns en uppsjö av bra bloggar att välja på.