Bloggar med bra bloggtips

Den seriösa bloggen firade 25-årsjubileum förra året, 2019. Det var 1994 som Dave Winer publicerade det första inlägget på vad som betraktas som den första riktiga bloggen: Scripting News.

I 2020-talets inledning är klimatet på internet väldigt annorlunda mot hur det var då. Bloggarnas en gång dominerande ställning har övertagits av sociala medier som Twitter och Facebook. Det finns dock en livskraftig blogosfär. Bloggarna har blivit källor till fördjupade insikter, längre och mer djuplodande texter. Det går precis som alltid att blogga om i princip vad som helst, från vardagslivet till hur det är att dejta med allvarlig cancer.

Artros kan sätta sig i princip vart som helst på kroppen, inte minst i fingrarna vilket gör det svårt att skriva och blogga. Om du har artros spelar det dock ingen roll var det plågar dig mest. Det finns åtgärder som kan fungera och göra artrosen lättare att leva med. Hos JointAcadamy kan du behandla din artros över mobiltelefonen. Du får en personlig fysioterapeut som hjälper dig med konkreta träningsråd och gör uppföljningar på din behandling. Behandla din artros för att kunna leva ett liv med mindre ledsmärtor.

Spice Up Your Blog

Spice Up Your Blog handlar inte så mycket om skrivande som om bloggars utseende. Här kan du hitta mängder av tips om hur du på bästa sätt kan göra din blogg mer estetiskt tilltalande och locka ytterligare läsare.

Blogging Basics 101

Blogging Basics 101 är den perfekta bloggen för dig som funderar på eller precis har börjat blogga. Här kan du läsa om allt från juridiken som gäller kring att använda bilder och logotyper till rena skrivtips som gör det enklare att komma igång.

ProBlogger

Så, du har bloggat ett tag och fått en liten läsarskara. Nu är frågan om det på något sätt går att tjäna pengar på detta? ProBlogger kan hjälpa dig. Här finns mängder av tips för hur du ska gå tillväga för att förvandla dina betraktelser till pengar du kan stoppa i plånboken.

The Moz Blog

The Moz Blog tar sig an bloggskrivande från olika perspektiv. Dels finns där mycket om SEO och hur du får folk att hitta din blogg, dels kan du också hitta träffsäkra tips om hur du kan gå tillväga för att generera nya idéer till inlägg.

Daily Blog Tips

Daily Blog Tips tar precis som The Moz Blog ett brett grepp om ämnet bloggar och bloggande. Även här kan du alltså hitta tips och rekommendationer som kan förbättra din blogg inom ett flertal områden. Ta till exempel del av matnyttig information om hur du kan redigera dina bloggposter på ett enkelt och träffsäkert vis eller få nya infallsvinklar kring hur du ska lägga upp din bloggstrategi för det kommande året.