Stärk ditt varumärke som bloggare

När man försöker bli känd som bloggare så är det mer eller mindre som att promota vilket varumärke som helst. Den enda skillnaden är att det är bloggaren i det här fallet som är själva varumärket. Om man då tar en titt på några strategier för att bygga sitt varumärke så är det väldigt enkelt att applicera dessa även om man bloggar. I följande inlägg kommer du kunna ta del av några tips och trix som kan göra att du utökar din läsarkrets samt får fler lojala läsare. Stort lycka till!

Tryck bloggnamn på saker

Företag som Printer gör det möjligt för både privatpersoner och företag att trycka loggor, text eller vad man vill på olika föremål till riktigt förmånliga priser. Det här är något som kan göra att du når fler läsare. Tänk dig själv om du skulle trycka upp ditt bloggnamn på en keps och sedan skicka ut några till dina trogna läsare. Om de i sin tur använder dessa så kommer de kunna sprida ditt namn var de än går när de har på sig kepsarna. Här finns det verkligen inga gränser och det är bara att låta fantasin spinna fritt! Kanske är kaffekoppar mer dina läsares grej än kepsar? Eller varför inte portabla batterier så att läsarna kan ladda sina telefoner när de åker tunnelbana?

Annonsera på olika ställen

Om man har en budget att arbeta med så kan man alltid annonsera i olika forum. Det är enkelt att styra digitala annonser så att de riktas till dem som tillhör ens målgrupp. Vill man så kan man även annonsera i tidningar eller magasin. Har man en särskild nisch på sin blogg så är det kanske värt att annonsera i ett magasin som behandlar samma ämne. Google ads är väldigt enkelt och då behöver man endast betala per klick, vilket kanske är något för den som endast vill annonsera om det genererar fler läsare.

Skapa tävlingar

På bloggen kan man skapa tävlingar och be sina läsare tagga vänner, dela inlägg och så vidare. Det här kan ge större spridning och förhoppningsvis får man även fler följare och läsare. I vissa fall behöver priserna inte vara så värst höga, även om det är något som kan locka fler att delta.

Vlogga eller spela in en podcast

En sak som kan vara en rolig twist på bloggen är att man börjar vlogga. Det här är som att blogga fast med rörlig bild istället, man spelar alltså in små videoklipp som man sedan kan lägga upp på antingen sin blogg eller Youtube-kanal. Många bloggare och vloggare håller på med reaktionsvideo till kända program, något som kanske kan locka nya läsare eller tittare till din blogg.