Kända svenska bloggare

Många förknippar bloggare med tonårstjejer som skriver om sina liv och val av klädsel för dagen. Sanningen är dock mer mångfacetterad än så. Bloggar har kommit att bli en miljonindustri och innefattar tusentals av användare, miljoner av läsare och en hel uppsjö av ämnen. Numera kan du läsa om vardagen som mamma, hur det är att vara hockeyproffs eller mer snäva ämnen som hur det är att leva med en ovanlig sjukdom. Vilka är de absoluta toppnamnen inom Sverige när det kommer till bloggare? Följ med på vår topplista och se vilka som har tagit sig hela vägen till prispallen.

Anchor: att vara hockeyproffs

Link:

bloggbetyg2.se

Välkända svenska bloggare

Du har säkerligen hört talas om de svenska bloggtjejerna som tog Sverige med storm under början av 2000-talet. Namn som Blondinbella, Kissie och Kenza verkade finnas på allas läppar och dessa tre tjejer drog in miljontals av besökare till sina bloggar varje vecka. Gemensamt för dessa tre var att de är födda på 90-talet och snabbt kom att bli populära förebilder inom allt ifrån företagsamhet till mode. Numera bloggar fortfarande alla tre men deras karriärer innefattar mer än det skrivna ordet. Alla kom att effektivt marknadsföra sig själva genom att själva bli ett varumärke. Du kan göra detta själv genom att exempelvis trycka upp en stressboll med din logo eller namn på. Både Kenza och Kissie visar numera upp kläder på sina bloggar och har samarbeten med mer eller mindre kända företag medan Blondinbella, eller Isabella Löwengrip som hon heter, är chef för sitt eget investmentföretag och delägare i en rad andra företag. Inte dåligt för en tjej som startade sin karriär som bloggare i 14 års åldern.

Manliga svenska bloggare

Även om tjejer är överrepresenterade på blogghimmelen finns det även en hel del män som också drar in storpublik. Alex Schulman drev för några år sedan Sveriges mest lästa blogg genom Aftonbladet och hade runt 275 000 läsare varje vecka. Han kom sedan att starta sin egen blogg ”Att vara Charlie Schulmans pappa” som också fick hundratusentals läsare varje vecka. Hugo Rosas är en annan man som dagligen får besök av tusentals läsare. Han sysslar främst med träning och delar med sig av sitt liv som småbarnspappa och egenföretagare. Både Hugo och Alex har parallellt med sina bloggar även drivit andra projekt som gjort att de kunnat utveckla karriärer ifrån sitt bloggande. Alex driver Sveriges största podcast tillsammans med Sigge Eklund, skaparen av Bloggportalen. Båda är vana bloggare och har lyckats ta steget från att endast blogga till att skapa sig ett namn som entreprenörer. Numera turnerar de landet runt med sin scenshow.