Anitha Schulman

Anitha Schulman driver en av Sveriges mest populära mammabloggar. Hon är gift med en annan känd bloggare och mediepersonlighet, Carl Schulman, och de har tillsammans barnen Penny och Tom Allan. Hennes blogg handlar dock om mycket mer än bara att vara mamma, då hon delar med sig av kostråd, modetips och inspiration till inredning. Om du själv också är intresserad av inredning, och har fått inspiration från din favoritbloggare att skapa en fondvägg med hjälp av fototapeter, kan du enkelt beställa de du vill ha på Photowall.se.baby-165067_640

Framgången för Anitha Schulmans blogg har gjort att hon fått möjlighet att bredda sin karriär inom andra medier. Under hösten 2015 är hon till exempel aktuell i ett nytt tv-program som ska sändas på TV3. Programmet heter passande nog ”Mammor!”, och är ett humorprogram om hur det är att vara mamma. Enligt Schulman själv är det ”ett program av kvinnor, för kvinnor”. Hon har skrivit manus till programmet, och spelar även en av huvudrollerna.

Schulman driver också två olika podcasts, och leder ett webb-tv-program om föräldradiskussioner på samma sida som hon bloggar på. Schulman har också en passion för design, och under 2013 släppte hon en porslinskollektion som hon själv formgivit. Den kollektionen har blivit ett porslinsföretag, som hon nu driver samtidigt som sina andra projekt. En av de dieter som hon har presenterat på sin blogg är 5:2-dieten, och år 2014 släppte hon boken 5:2 enligt Anitha Schulman.

All framgång och uppmärksamhet har dock även medfört negativa konsekvenser. Många har upplevt Schulmans uttalanden om föräldraskap på sin blogg som kontroversiella, och hon har bland annat utsatts för mordhot. Under en period blev det så illa att hon var tvungen att stänga ner bloggen. Schulman fann det också svårt att många kommenterade de bilder och videor hon lade upp på sin dotter, Penny, då somliga menade att hon hade utvecklingsproblem – något de påstod sig kunna avgöra från de bilder som lades upp. Schulman menar att det är svårt att motivera sig själv att blogga när man får sådana kommentarer, men det finns fler som tycker om och uppmuntrar mamma och dotter, och till och med ser Penny som en förebild, vilket Schulman är stolt över.