De bästa inredningsbloggarna

Att läsa inredningsbloggar kan vara den perfekta inspirationen när du vill förändra ditt hem eller står inför en renovering. Men för att hitta bra inspiration måste man hitta bra bloggar, och de som listas nedan anses av många vara de bästa i landet.

Den bloggare som har mest erfarenhet av att blogga om inredning och design är Frida Ramstedt, som står bakom bloggen Trendenser. Trendenser är den inredningsblogg som har funnits längst i Sverige, och Frida har gjort sig ett namn som inredningsexpert och trendexpert. Hon medverkar bland annat i TV4:s program Nyhetsmorgon, och hennes blogg har både nominerats till och vunnit ett flertal bloggpriser.

Du som tycker om att lära känna personen bakom bloggen, samtidigt som du vill få din dos av inspirerande inredningsbilder, kommer att tycka om bloggen Inredningsfrun. Den drivs av Marika Axén, och förutom att hon lägger upp bilder på sitt vackert inredda hem delar hon också med sig av sin vardag, av några mattips och till och med lite skönhetstips.christmas-791110_640

Ett mer professionellt och distanserat perspektiv tar journalisten Maria Soxbo på sin blogg Husligheter. Här visar hon trender och design inom inredning genom att framförallt fokusera på nyheter i inredningsvärlden. Självklart visar hon också upp inspirerande bilder från sitt eget hem, där hon blandar stilar och årtionden – allt från 1940-talsmöbler till helt nya designföremål. Bloggen lägger huvudbetoning på nordisk inredning och design.

Slutligen finns det en perfekt inredningsblogg för dig som förutom inredning också tycker om resor, nämligen Inredningsvis. Bakom bloggen finns Maria Ljungström, som blandar inredningstipsen på sin blogg med mat, mode och – resor. Hon inspireras av vackra miljöer och konst i sin inredning, så räkna med att även se en hel del av det på bloggen. Hon tycker att svenskarna borde inreda med mer färg, något som hon själv älskar. Hon undviker den svartvita trenden, och satsar istället på att ge sitt hem lite ”orientalisk krydda”.

När du har hittat den inspiration du behövde, och är redo att börja beställa det material och de möbler som du behöver till renoveringen, kan du gå in på Buildor.se. Där hittar du bland annat billiga badkar till din badrumsrenovering.