Varför blogga?

Att blogga har blivit alltmer populärt under de senaste 10 åren. Numera hör vi också begreppet ”influencer”, och vi kan se allt fler människor som gör reklam för sina sidor på Instagram. Varför verkar alla så intresserade av att bli kända? Det kan man ju undra. Samtidigt är det förvisso sant att många faktiskt har riktigt bra innehåll på sina bloggar, och då kan det givetvis vara en bra ide att nå fler människor som skulle kunna vara intresserade. Bloggen har idag blivit ett starkt verktyg, inte bara för att förvandla oss själva till influencers, utan även för att riktigt bra innehåll faktiskt kan vara till hjälp för många människor! Nedan tar vi upp några av de viktigaste fördelarna med att blogga.

Du blir ett varumärke

Fördelarna med att blogga kan naturligtvis variera, eftersom alla bloggare kan ha olika anledningar till att starta en blogg. Däremot är en självklar fördel den, att du som väljer att blogga snabbt kan bli en offentlig figur, och på sätt och vis ett eget varumärke. Detta innebär att du får ökade möjligheter att tjäna pengar på internet genom t.ex. affiliate marketing eller partnerskap med olika företag.

Du blir en expert inom ditt område

Nu beror det självklart lite på vad du bloggar om, men när du spenderar varje dag med att skriva om ett visst ämne blir du givetvis väldigt kompetent inom det området. Bloggar du om t.ex. mat måste du göra mängder med research för att ha nya, spännande recept att lägga upp på bloggen varje dag. Detta kan också leda till karriärmöjligheter i framtiden. Exempelvis kan du skriva en kokbok, eller med hjälp av t.ex. Capcito öppna en restaurang. Möjligheterna är många!

Du knyter nya kontakter

Genom att ha många läsare kan du också lära känna en massa nya människor -ibland över hela världen! Det bästa är att läsarna oftast har samma intressen som du, och därför har du stora möjligheter att skaffa nya vänner. Du kan också lära känna människor som du kan lära dig nya saker av, och på så vis växa som människa.

Du blir en bättre skribent

”Practice makes perfect”- så lyder ett vanligt ordspråk på engelska. Det innebär att träning resulterar i perfektion. Ju mer du skriver, desto bättre kommer du bli på det. På så vis kan du förbättra kvaliteten på dina texter, och locka (samt behålla!) ännu fler läsare. Dessutom medför det andra jobbmöjligheter, bl.a. att jobba som content creator, författare, och kanske även översättare.